Selo Veselo

Dobrodošli na moj blog...

17.09.2005.

Eto moja Azra

Evo ja sam nju jednom nacrto da liči nisam znao kako je teško nacrtat zato što nije stara pa nejma crti po licu. Kako je lahko bilo djeda nacrtat koošale.
Eto sad morete viđat kak je Azra ljepa, samo mi je ovdek ispala malo ko da je starija zato što nije moglo druščije jerbo nejma ni jedne crte na licu pa nemere. Ona je rekla da joj nisam jedno oko fino nacrto al ope je morem metnit na internet ako hoću.
A Džore je vama mojim drugovima i drugaricama reko da će metnit Azru i evo je. Samo je ona meni još ljepša kad nije nacrtana nego kad je gledam zaoprave.
Nemoj da ko ako smije rekne da nije ljepa, kako bi porazbijo Džore...
Sad morate pazit štaćete u komentare namećat jerbo će me Azra pitat a ja joj neću slagat.

14.09.2005.

Hej đeste

Evo Džoreta ope
Znate šta ima
hoda čojk po selu i pita da nam potura kabelsku teleziju. Reko on nama da se daje njemu poosam maraka umjesecu ida ima programa kolko hoš. Meni je jednom prije Zuhra pričala di unje u tetke u gradu ima ota televizija što ide priko kabla i da tudek ima oni brezobrazni programa i da je ona to gledala. Nije ovi čojk to pričo al ja znam da oto ima, al hoće podvjesto maraka pa neznam štabi. Ja reko mami da nam uvede da su bolje slike zaserije al moram onda babu nagovorit da mi nedonosi oni aparat što film nejde nego da mi kupi novi televizor mali uboji. Ibro je reko da on hoće kako sad da ja ne uvedem. Reko ja mami za oni pedes maraka al sa azrom potrošojo deset i mama rekla daćemo uvest. Još mi je rekla da me jebo oti pedesmaraka znala je ona samo se je pitala kad ćujojkazat. Eto zakojidan imićemo imat kabelsku. Rekla mi je mama da nesmjem dokasno gledat a zna da će babo kupit meni televizor usobu. ja joj obećo.
Da vam reknem oAzri. Ja iona sve skupa bidnemo i plaho namje ljepo.
Ona udruge momke i negleda a nija u druge cure. Ona je ko san sanova kako je ljepa.
Džore je kupijo produžna al ope moram ovo pisat kad mame nejma da ona nevidi.
Džore je vaš drug i on vas voli plaho i zato kad vam metnem azrinu sliku vićete se iznenadit

11.09.2005.

Nabrzinu jedan

Dok se moja mama nije vratila da vam opričam šta ima. Vako, prvo sam nabrzaka iščito ono što ste pomećali na komentare i viđam di svi čekate azru da mentnem. Ja sam oto bijo nacrto, al znatel kako je teško da ispane da zaoprave liči na nju. Ona mi je samo kazala da joj nacrtam obrve da su ko malo tanje a da sve ono bidne isto i da ako hoću metnem na internet. Još je nisam metno zato što nije ispalo dobro pa zato i nisam. Pito sam je onda da joj sliku metnem na internet a ona je njekako nije joj bilo baš. Zato ništa odslike a za kad je ona nacrtana probaću opet pa ako dobro ispane metniću je, a ako neispane, nemojte se ljutit jerbo ste mi vi dobri drugovi i drugarice pa ja nebi da to bidne da sam vam slago pa da se ljutite. Uškoli je sve fino i ja i Azra idemo zajedno i vraćamo se. NJekad je odvedem i kući zato što je ona malo dalje toi kad imamo plaho za pričat. Ma znadete vi oto

Džore vam svima plaho pozdrava šilje

06.09.2005.

Škola pošla

Eto ga dojde škola i mora se ić. Ljepo je uškoli dok se još netreba učit. Njeki su nam već pridavali pa se već ima šta učit al Džore to polahko. Azru sam nacrto al je još nisam skaniro dok uškoli se ima skaner pa ću dok ufatim priliku al mislim daću danas pa ću sebi polsat na majl i odkuće možda sutra je ujtru prije škole metnit na blog.
Džore ima posla okokuće i goveda pa sad iškola pošla pa haman da neće bit plaho vremena za internet. al ako me nebidne tudek nek vi znadete da ću ja mislit navas i da ste vi moji drugovi.

Ode ja saće Azra i Minka nanić..i Ibro.pa odesmo uškolu, maloćemo prije škole, imamo njeka posla

03.09.2005.

Ima svašta

Diro sam Azru hihihi na mjestima je malo deblja a na mjestima malo tanja, al njekako baš fajn rasporedito hihihihi
Džore će da bidne druga smjena uškoli a iAzra će. Kad ono bidne tam uzimu pa kad imamo šest časova onda se pomraku vraćamo kući. Al oto ako bidne ko što smo čuli da će bit a prisutra se ide uškolu. u ponedljak.
Meni krozglavu svašta promakinje hihihi.
Drva smo u Ibre pocjepali nabrzinu a sad još malo pa odesmo igrat lopte. tam dismo ono sjeno jučer pokupili što je dugo bilo a nije se moglo osušit. Ibro dijo a ja mu baco, a bila iAzra grabila hihihihi u minka i bilo nas je još dosta iz sela.
Sjeno ništa nevalja more samo za pod goveda, al bacaćemo prvo ujasle ako šta pojedu dobro ijest a ono što nepojedu to ćemo him sterat.
Zato jučer nisam bijo na internetu bilo je ljevše neg na internetu a morali smo čitav dan bit unjivi. Kad je moja mama donjela dvi šeničnu pitu maslanicu i načetvrtala paradajza što je ured prošo mi smo bili tolko gladni dasmo raščapali dok si reko čaka. More iAzra pojest hihihih, ko će to ishranit kad bi je oženijo hihihihi.
Morate mi kazat kako se metne velka slika da nacrtam Azru pa da je vidie kaka je. Znam kako se metne na internet al neznam kako se metne nablog. Znam tam na imageshack.us al neznam ovdek. A znadem fino je nacrtat.

01.09.2005.

Dok nisam ošo kod Ibre drva cjepat

Šta Džore voli a šta nevoli

saće iškola krenit, a meni bilo krivoa al sad mi njekako nije krivo. Znate šta Džore voli a šta nevoli. Volim crtat, volim fiziku i volim matemeatiku i volim informatiku. Saće Džore kad mu dojdu tri knjige počet da se uči programe pravit. A najviše ope volim fiziku od svihu predmeta, a nevolim istoriju. Oto mi je njekako , nevolim pa hajd. i nevolim lektire
A sve nism volijo di će škola krenit, al ima tu njeke i ljepote, jes da se mora učit i zadaća pisat al imaju drugovi i drugarice i bidne tu ljepo pa eto sad.
A oni Travnički me pito kake su u Azre oči boje.

Plave su boje ko more
Što ga nije viđo Džore

Al jednom će Džore
Viđat plavo more

Iće Džore i Azra sami
ako budu smjeli kazat mami

nejmam sad kad smišljat saće me Ibro vikat da idemo drva cjepat al bukovina je i dobro se cjepa nejma puno samo deset metara a nas će bit četvorca paćemo nabrzinu smlatit al mu mama zafrkana pa sve pazi kad se cjepa da bude nasitno da more stat upeć. Ako ope ponabijam žuljove ubiću ga

Selo Veselo
<< 09/2005 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

MOJI LINKOVI

BROJAČ POSJETA
23095

Powered by Blogger.ba